EQUIP

PASSIÓ COMPARTIDA

Enraonart és una associació fundada per persones molt diferents però amb una clara voluntat de servei públic i una passió compartida: la cultura i l’educació

CARME ÀLVAREZ

ENRAONART DOCUMENTACIÓ

Enraonart és un projecte d’amics que està al servei de l’amistat i de la cultura. Per aquest motiu, col·laborar amb Enraonart em dona l’oportunitat de gaudir d’una fecunda relació amb persones que han fet de la llibertat de pensament i l’aventura del diàleg la seva divisa primordial.

Em vaig llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona i uns anys més tard vaig obtenir una diplomatura en Biblioteconomia i Documentació. Els llibres són la meva passió i la meva professió. Un amor compartit amb la jardineria, on conflueixen de manera harmoniosa l’art i la vida.

A Enraonart ajudo en la supervisió de les publicacions i faig el que puc perquè els llibres i els documents estiguin disponibles quan realment se’ls necessita.

ESTHER FELIUBADALÓ

ENRAONART FOTOGRAFIA

El temps de la música i l’espai de la fotografia defineixen les coordenades culturals per les quals transito amb més llibertat i, en les quals, em resulta més fàcil situar-me. He estudiat al Conservatori Superior de Música del Liceu, he treballat a IL3-UB, i he fet de la fotografia una manera personal de retre homenatge a la realitat que m’envolta.

M’agrada la conversa sincera i l’humor surrealista, però sóc al·lèrgica a les etiquetes i els estereotips. Col·laboro amb Vilanimal.

A Enraonart m’encarrego de fer que els textos i les imatges que donen sentit al web i al blog caminin de la mà, i es reforcin mútuament. Es tracta, en darrera instància de fer visible que el magnetisme que existeix entre l’art de la fotografia i la música de les paraules pot ser un veritable estímul per al diàleg i el pensament.

JOSEP MONTES

DIRECTOR CULTURAL D’ENRAONART

Filòsof per vocació i llicenciat en filosofia i ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona. Màster en la “La Cultura de la Metròpolis” per la Universitat Politècnica de Catalunya.

M’agrada escriure “paraules itinerants”, córrer en solitari i conrear, a diari, esbalaïments i perplexitats.

A principis dels anys 90 vaig col·laborar intensament amb el GrupIREF (Grup d’Innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia) en diversos projectes expositius com ara, Criatures misterioses o La Capsa màgica.

Des de llavors he estat vinculat professionalment al món de la cultura i l’educació, i he tingut la gran sort de poder realitzar, amb il·lusió, les més variades tasques; visites guiades, itineraris, tallers, disseny de projectes educatius, formació d’equips d’educadors, classes, cursos i seminaris per a professors…

Al llarg dels anys, els projectes compartits i l’atzar m’han regalat la possibilitat de relacionar-me amb moltes i meravelloses persones que m’han ajudat a ser qui ara sóc.

Per a mi, Enraonart és una modesta manera de contribuir, mitjançant la cultura i l’educació, a fer que altres persones tinguin l’oportunitat de descobrir nous horitzons de comprensió, i uns valors humans amb projecció social.

Llibres publicats:

La realitat en qüestió. Assaigs transversals de filosofia, art i ciència.

(Hi ha edició en català i castellà)

En preparació: “Constel·lacions fugisseres”.

ABEL GELABERT

DIRECTOR DE COMUNICACIÓ D’ENRAONART

El verb comunicar deriva de la paraula llatina communicare, que significa ‘compartir’, connectar, combregar. Per tant, etimològicament, la paraula comunicar ens remet a un procés en què es comparteix amb altres persones informació, sentiments, idees… La comunicació és un donar i un rebre sobre el qual es construeixen, amb tots els aspectes tant positius com negatius, les relacions humanes i les societats. La comunicació fa possible la unió i el conflicte, la comprensió i l’enfrontament, per això és tan important buscar maneres de comunicar i comunicar-se que ens ajudin a construir un món millor.

Al llarg de la meva trajectòria professional he explorat diferents camins que em permetessin comunicar i compartir allò que dóna veritable sentit a la vida, i ho he fet amb variats llenguatges; la música, les imatges, les paraules, el cos…

He estat professor de música a Espanya i a Suïssa, compositor, guionista, actor, publicista, dissenyador, professor d’idiomes… Ara bé, malgrat l’aparent diversitat d’aquestes activitats, totes elles han gravitat al voltant d’un nucli estable: la necessitat i la voluntat de compartir amb els altres una visió de la realitat tan meravellosa com transcendent.

Precisament, aquest compromís personal troba ara, en Enraonart, una expressió plena, ja que  en aquesta associació hi conflueixen de manera integral els diferents elements que donen sentit a un projecte autèntic: comunicació, cultura, educació, compromís social i amistat sincera.